De kerstwandeling van 2018

Op zondag 23 december vond de Kerstwandeling plaats. In de weken voorafgaand aan 23 december was er al veel voorbereid en was er geflyerd in de buurt. In twee groepen gingen de reizigers op pad met een lantaarntje in de hand. Een reisleider nam ons mee door het Oosterpark. We kwamen langs  plaatsen waar figuranten stonden. Zij namen ons mee naar zo’n 2000 jaar geleden. De heraut gaf aan ons door dat we naar de plaats waar we geboren waren moesten gaan om ons in te schrijven.

De herders stonden even verderop en vertelden ons dat er een Engel was geweest die vertelde dat er in Bethlehem een Koning was geboren, genaamd Jezus.

Het Engelenkoor zong prachtige liederen in een stralend licht. Bij de Soldaat moesten wij ons allemaal, onder streng toezicht inschrijven, voordat we door konden gaan met onze reis. Koning Herodes en zijn lakei waren op zoek naar het kindje Jezus, zij hadden gehoord dat er een Nieuwe Koning geboren was. Hij wilde graag dat wij terugkwamen wanneer wij het kindje hadden gevonden. De wijze mannen stonden ons toe te zingen en vertelden van een enorme ster die hen de weg wijst naar het kind.

Na onze lange reis waren we op zoek naar een geschikte plaats, helaas bleek alles vol, omdat er meerdere mensen waren die zich hadden ingeschreven in Bethlehem. Wel kon de herbergier ons vertellen dat hij een zwangere vrouw en haar man een plek had geboden in een stal vlakbij. Hij wees ons de weg. Een passant die zijn  hond aan het uitlaten was, kon ons precies vertellen waar de Koning was geboren. In een stal zaten Jozef en Maria met hun pasgeboren Zoon; Jezus, Na een prachtige wandeling konden we allemaal opwarmen in de kerk onder het genot van een warm bakje Koffie, thee of chocolademelk.

Een geslaagder reis door het Oosterpark. In de grote versierde kerstboom hingen presentjes voor alle reizigers.

Deel onze nieuws berichten met anderen
Standaard afbeelding
A. Hiemstra