Gemeente uitje ‘Bestemming Jeruzalem’ EGH.

DV zaterdag 1 oktober willen we met elkaar als jaarlijks gemeente uitje naar het Israëlcentrum in Nijkerk gaan. Daar gaan we de zomertentoonstelling ‘Bestemming Jeruzalem’ beleven.

Bestemming Jeruzalem is een echte belevingstentoonstelling voor jong en oud. Christenen voor Israël heeft de Jeruzalemzaal in het Nijkerkse Israëlcentrum omgetoverd tot een heus stukje Jeruzalem. Daar kun je binnentreden door de poort en je ogen gaan uitkijken op de shouk, de kleurrijke markt in de nauwe straatjes van de Oude Stad.

Sluip door de tunnel die de Bijbelse koning Hizkia liet uithakken in de rots onder Jeruzalem om het water uit de Gihonbron binnen de stadsmuren te kunnen putten. Ontdek de bewogen geschiedenis van de stad, maar proef ook hoe Jeruzalem is uitgegroeid tot een moderne, levendige stad. Zet een VR-bril op en maak een tramrit door het hedendaagse Jeruzalem. En bezoek natuurlijk de Klaagmuur en ontdek wat Jeruzalem tot de ‘eeuwige stad’ maakt!

Misschien wel de meest bijzondere beleving van de tentoonstelling is de virtuele, interactieve maquette, waar op een 3D-landschap de geschiedenis van de stad projecteren en vertellen hoe de stad zich ontwikkelde van de plaats waar Abraham Izaäk offerde tot de stad waar de Heere Zijn Naam wil doen wonen en waar eens alle volken naartoe zullen stromen!

Planning voor de dag: We verzamelen met elkaar om 09:00 uur in het Trefpunt en drinken dan eerst een bakje koffie, thee of limonade. Daarna vertrekken we gezamenlijk om ongeveer 09:45 uur vanaf het Trefpunt naar het Israëlcentrum aan de Henri Nouwenstraat 34 in Nijkerk. We arriveren rond 11:30 uur en om 12:00 uur beginnen we met een kopje soep en zelf meegebrachte broodjes. De tentoonstelling zelf zal vanaf 12:30 uur starten en duurt ongeveer 1,5 uur. Verder is er in het Israëlcentrum gratis koffie, thee en limonade beschikbaar.

Rondom Nijkerk is de natuur van Nederland erg mooi en we willen aansluitend op de zomertentoonstelling daar in de omgeving een boswandeling maken en er nog een leuke middag van maken. Als afsluiting willen we graag gezamenlijk gezellig gaan eten bij een pannenkoekrestaurant.

Kom mee met het hele gezin!

We gaan er in ieder geval met elkaar een hele mooie onvergetelijke dag van maken. Hebben jullie nog meer leuke ideeën en/of aanvullingen laten het ons weten.

Namens het bestuur van de EGH.

Deel onze nieuws berichten met anderen
Standaard afbeelding
A. Hiemstra