KidsEvent Harlingen 2019 Verslag

De vakantie is begonnen! En dat betekent ook weer KidsEvent. Dit jaar alweer voor de 8e keer. Helaas (door allemaal persoonlijke omstandigheden bij de hoofdorganisatie) hebben we besloten om 1 dag feest te vieren ipv een hele week. En dus waren we donderdag 18 juli allemaal paraat. Als eerste het springkussen, elk jaar weer een groot succes en ook een mooie publiekstrekker. Daarnaast schalde er door de boxen de kids cd “make some noise” waardoor verre buren ook kwamen kijken. Al met al was het rond 13:00 uur al een drukte van belang. Arina was druk in de weer met de limonade voor de kids en voor de ouders koffie of thee.

Rond 14:00 uur begon Baukje als “Zonnetje” de kinderen wat bij elkaar te brengen en begon ze te zingen. En om 14:30 konden we met z’n allen naar binnen voor het poppentheater. Dit ging over het mysterie van de moestuin. Josefien was heel tevreden met haar moestuin, ze had het tuinieren van opa geleerd en was maar wat blij met opa zijn adviezen en verhalen. Ze begon met het aanleren van een liedje over zaadjes die je moest planten in de grond, water moest geven, zon moest hebben en dat je geduld moet hebben maar dan groeit er wel een prachtige bloem of groente/fruit. In die moestuin gebeurde van alles, Teun de vogel zocht een prachtig nest (met houten vloer) in een boom, de specht als onderbuurman was eerst een groot probleem maar na een goed gesprek was dat ook opgelost. Het roze konijn Harry vond t verschrikkelijk dat hij roze was en dus ging hij ‘s nachts met een lampje op zoek naar worteltjes. Hij vond het vreselijk hoe hij was, gelukkig kwam hij een ander konijn tegen die hem vertelde dat hij mocht zijn zoals hij was. God had hem immers zo geschapen. Ook waren er 2 rupsen die ook wel lekker konden smullen vd moestuin. Ze leefden eerst een beetje verstopt maar groeiden uit tot de mooiste vlinders. Josefien heeft het tuinieren van opa geleerd en wilde dit doorgeven aan Fabian die het best moeilijk vond maar toch steeds meer leerde. Toen Josefien een weekend weg moest mocht Fabian op de tuin passen. Door omstandigheden waar niemand wat aan kon doen werd de hele moestuin vernield en toen Josefien terug kwam in de tuin was ze heel verdrietig en wilde ermee ophouden. Maar door de goede raad van opa is Josefien samen met Fabian opnieuw begonnen. Zo is de hemelse Vader ook, we maken er soms een puinhoop van, niet eens altijd door eigen schuld maar God de Vader vergeeft je en zo mag je steeds opnieuw beginnen!

Na het poppentheater kreeg iedereen een tasje met inhoud en een lekker ijsje. Buiten stond het springkussen alweer aan en dus konden ze nog heerlijk springen. Al met al een zeer geslaagde dag waar we binnen toch echt wel zo’n 60 kinderen mogen hebben verteld van het goede nieuws. Buiten waren er over de hele dag genomen zo’n 80 tot 100 kids. Wat een zegen!

Deel onze nieuws berichten met anderen
Standaard afbeelding
A. Hiemstra