Spetterend nieuws

De warme zomermaanden laten we achter ons. In april (rond Koningsdag) startten we met het project: ‘Ester wordt koningin’. We begonnen het thema met een foto van onze koning en koningin. Hoe kan je zien dat dit een koning en koningin zijn? ‘Een kroon, mooie jurk, koninklijke schoenen en mooi haar’, werd genoemd door de kinderen. We maakten kennis met Ester, een mooie Joodse vrouw. Die later koningin werd. Wat zou dat bijzonder zijn dat je als gewoon meisje zomaar in een paleis mag wonen. We fantaseerden er flink op los. Ester ging naar een aardse koning om haar doel te bereiken en zo mogen wij leren om naar een Hemelse Koning te gaan.

Op 10 juni sloten wij het thema af en mochten de kinderen als prins of prinses verkleed naar de dienst komen. We zongen het lied: ‘Ester dank je wel, wat je deed voor Israël, dat deed je voor de Here God er kwam een omkeer in ons lot’. De muziek was zelf een beetje Joods. Er werden deze zondag lekkere appelvlappen gebakken en heerlijk opgesmikkeld door de kinderen.

In juni werkten we verder uit de verhalen uit Matheüs, Johannes en Marcus. We bootsten een storm op het meer na, met echte hoge golven en zelfs onweer. De kinderen mochten als discipelen in de boot plaatsnemen en werden meegenomen in het verhaal van de storm op het meer. “Jezus lag te slapen in de boot en werd wakker geschud door de discipelen. En Jezus zei: ‘Waarom zijn jullie bang? Wat is jullie geloof toch klein!’ Hij stond op en sprak streng tegen de wind en het meer. En het water en de wind werden helemaal rustig.” Het verhaal leefde meer voor de kinderen nu ze zelf in de boot zaten als discipel. De eerste week van de vakantie werd het KidsEvent voor de derde keer georganiseerd. Het thema was dit jaar: ‘zoek het uit’, en dat hebben we gedaan. Elke dag opzoek naar letters, op zoek naar een boek, op zoek naar verkoeling en water. We startten elke dag met het lied: ‘Volg het spoor’, de sporen van Zijn handen, vind je overal.

We begonnen de week met het verhaal van de tien melaatsen, Jezus genas hen, er was maar één melaatse die Jezus dankte voor de genezing. De knutseltent rook deze dag naar lekkere Dove-zeep, de kinderen maakten een zeepketting. Dinsdag werd het verhaal van Jezus onze Goede Herder verteld. Wij mogen zijn schaapje zijn en deze dag gingen de kinderen met een schaap sleutelhanger naar huis. Woensdag mochten wij de kinderen over Hemelvaart vertellen. Op het toneel verscheen een grote wolk waar Jezus achter verdween en werd opgenomen in de hemel. We versierden een vlieger en zongen het lied: ‘Onze lofprijs stijgt omhoog, in alle kleuren van de regenboog; als afsluiting van deze dag.

De laatste dag was een mini-sail in Harlingen, het verhaal van de storm op het meer werd uitgespeeld. In de chreche werd er aandacht besteed aan het danken van Jezus voor ons eten en drinken wat wij hebben. De kinderen van de creche aten samen met de kinderen van de zondagsschool een heerlijk beschuitje.

We werken de komende periode toe naar de Christelijke kinderboekenmaand met als thema; ‘door dik en dun’

Deel onze nieuws berichten met anderen
Standaard afbeelding
A. Hiemstra