Zondagsschool Ester wordt Koningin

Op 10 juni jl. sloten wij ons thema: ‘Ester wordt Koningin’ af. De afgelopen weken hoorden en beleefden de kinderen van zondagsschool: ‘de Spetters’ de verhalen van het Joodse meisje Ester.

Een verhaal wat veel kinderen aanspreekt, omdat het gaat over een Koning en Koningin. Bijna iedereen wil wel Koning/Koningin worden, sommige zien zichzelf liever brandweerman of drummer worden.
We knutselden een mooi paleis, maakten moeilijk puzzels en deden een verkleedspel. Het thema was volop te zien in de zondagsschool en de gang. Ook leerden we een lied, een Nederlands lied met een beetje Joodse muziek: ‘Ester dankjewel’ heette het nummer. Zij deed veel voor Israël, dat deed ze voor de Here God en daardoor kwam er een omkeer in het lot van de Joden. Dit lied hebben de kinderen gezongen voor alle gemeenteleden.

Op zondag 10 juni mocht iedereen verkleed komen als prins/prinses of koning/koningin. Er waren vele prinsen en prinsessen die dag. De kinderen hebben deze ochtend het verhaal van de ‘Val van Haman’ gehoord en mochten bij de naam: ‘Haman’ veel geluid maken. Daarna hebben zij een feestelijk maal gemaakt: ‘overheerlijke appelflappen’. Na de dienst zijn de appelflappen lekker opgegeten door hen. We kijken terug naar een geslaagde ochtend.

Deel onze nieuws berichten met anderen
Standaard afbeelding
A. Hiemstra